Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

maandag 22 maart 2010

The Lion Sleeps Tonight

The Lion Sleeps Tonight is een lied met een flinke geschiedenis en de oorsprong is te vinden in Zuid Afrika waar het in 1939 werd opgenomen door Solomon Linda & The Evening Birds onder de titel "Mbube" (het Zuluwoord voor "leeuw").Het werd een hit in heel Zuid-Afrika en verkocht ongeveer 100,000 platen rond 1940. Het nummer werd zo populair dat Mbube werd overgenomen als beschrijving voor Afrikaanse a cappella muziek. In de video hieronder kun je deze uitvoering beluisteren.


Twee Zuid-Afrikaanse uitvoeringen van recenter datum die ik kan aanbevelen zijn die van Miriam Makeba en die van Ladysmith Black Mambazo (1988).

Via Alan Lomax kwam Pete Seeger in contact met het nummer, waarna deze met zijn groep The Weavers het nummer op het repertoire nam. Nadat ze het nummer talloze keren gespeeld hadden op hun optredens, namen ze hun eigen versie op, genaamd "Wimoweh". Na Wimoweh zijn er vele artiesten geweest die dit nummer gecoverd hebben (zie Wikipedia voor een overzicht) en de bekendste versie is die van The Tokens (getiteld "
The Lion Sleeps Tonight") uit 1961. Deze uitvoering hoor je in de volgende video maar de artisten die je ziet zijn anderen ;-P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten