Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

zaterdag 15 oktober 2011

Herfstklanken in driekleur

'Herfstklanken in driekleur’
zondag 6 november 15:00 u.
De Vereeniging, Nijmegen

Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor brengt een programma met een Nijmeegs karakter. Naast het mooie klassieke en ook eigentijdse repertoire wordt Concertgebouw De Vereeniging gevuld met muziek van kinderkoor Smile en jongerenkoor Jokolo.

Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor
  • De Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor is opgericht in 1859 en is daarmee één van de oudste koren van Nederland. Samen met dirigent Dion Ritten streven de zangers voortdurend naar verbetering van de koorklank en uitbreiding van het repertoire. Dit repertoire is zeer gevarieerd van stijl en wordt uitgevoerd in vele talen.
Jeugdkoor Smile: ‘Zingen met veel lol’.
  • Jeugdkoor Smile werd in 1987 opgericht als Jeugdkoor Nijmegen-Oost en zong als kerkkoor in de toenmalige Christus Koningparochie. In 1995 is het koor verzelfstandigd en werd de naam omgedoopt tot Jeugdkoor Smile en telt inmiddels 65 kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar. De slogan van het koor luidt: ‘Wij komen om te zingen, maar hebben ook lol’.
Jongerenkoor Jokolo: Nationaal kampioen 2011
  • Jokolo is het jongerenkoor van de Nijmeegse Lourdeskerk. Sinds de oprichting in 1967 zingt het al in deze kerk. Het repertoire omvat liedjes van verschillende muziekstijlen variërend van klassiek, christelijk tot pop, maar ook met veel eigen werk. In 2010 was Jokolo te zien in het tv-programma ‘Korenslag’ en dit jaar werd het koor kampioen bij het Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijnsbergen en sleepte daar ook nog de publieksprijs in de wacht!
Kaarten voor een oorstrelend programma à € 15,00 zijn verkrijgbaar bij de leden van de koren of op www.nijmeegsmannenkoor.nl
Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) € 5,-Geen opmerkingen:

Een reactie posten