Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

maandag 2 april 2012

Malaika

Binnenkort op ons repertoire: Malaika
Malaika is het Swahili-woord voor “engel” en is een van de bekendste liefdesliedjes uit de popmuziek van Kenya en tevens het bekendste liedje in het Swahili.
Als schrijver van het liedje (hoewel niet iedereen het daarover eens is) staat de Kenyaanse muzikant Fadhili William bekend. Hij was in ieder geval de eerste die het liedje met zijn band The Jambo Boys” op de plaat zette in 1960. Zijn uitvoering zie je hieronder met daaropvolgend de tekst.Later werd het nummer opnieuw opgenomen door de Brits-Kenyaanse muziek promotor Charles Worrod waarna het internationaal begon op te vallen. Verschillende bekende artiesten namen het nummer op hun repertoire: The Brothers Four, Helmut Lotti, Hep Stars (de band van Björn en Benny van Abba), Rocco Granata, Miriam Makeba, Harry Belafonte, Pete Seeger, Boney M, Usha Uthup en Angélique Kidjo.
De versie van Kidjo wordt vaak gezien als de meest authentieke (hoewel zij afkomstig is uit Benin en haar moedertaal Fon is en geen Swahili) en de meest krachtige. Hieronder haar uitvoering tijdens de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede in 2011 aan Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee en Tawakul Karman:Geen opmerkingen:

Een reactie posten