Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

dinsdag 29 september 2009

Het begin

Op de Kastanjehof verschijnt van tijd tot tijd een buurtkrantje De Grabbelton. Hierin verscheen afgelopen februari het volgende artikel van mij (Sjef) over het koor:

Afgelopen zomer (2008) hingen ze op elk prikbord op de hof: kleine affiches waarop je kon lezen dat er een hofkoor zou worden opgericht en dat iedereen welkom was om mee te zingen. Voordat ze de affiches op zou hangen had Annet al hier en daar de belangstelling gepeild om te kijken of er wel voldoende belangstelling was om het plan door te zetten. En belangstelling was er in ruime mate dus het koor kon aan de slag.

Omdat het weer tijd is voor een nieuwe Grabbelton nam ik naar de koorrepetitie van maandag 19 januari niet alleen mijn mapje bladmuziek maar ook pen en papier en niet te vergeten Bronke (zie de tekening links met haar commentaar) met de camera mee. Na de repetitie is mijn vraag aan Annet hoe ze er toe gekomen is om dit koor in de hof te zetten. Annet vertelde over het Colourful Citykoor waar ze in gezongen heeft. Het koor werd steeds populairder met optredens in De Vereeniging en in de Stadsschouwburg en zelfs in Bosnië. Het spreekt vrijwel vanzelf dat daar een steeds professionelere benadering bij om de hoek kwam kijken. Zo werd er gaandeweg tweemaal per week gerepeteerd, duurden de repetities soms drie uren en werd op een presentielijst bijgehouden hoe vaak je de repetities bezocht (waarbij dan weer een minimum aanwezigheidspercentage werd geëist). Al met al reden voor Annet om het Colourful Citykoor te verlaten. Maar ergens bleef er een verlangen knagen naar een koor waarbij iedereen elkaar kent, het om gezellig samen zingen gaat en dat eens in de twee weken repeteert. Annet realiseerde zich dat als er ergens een dergelijk koor te realiseren is, dat op de Kastanjehof moest zijn.
Toen eenmaal bleek dat er voldoende belangstelling was restte nog de taak om een capabele dirigent te vinden. Annet nam hier ruim de tijd voor en kwam uiteindelijk uit bij Ursula Rensen, een dame met een goede scholing en ervaring op muziekgebied. Zij heeft in het verleden een aantal koren begeleid waaronder eentje vlakbij: het kinderkoor van de Lourdeskerk. Nu we een half jaar verder zijn kunnen we wel stellen dat het koor zeer tevreden is met Ursula. Een sympathieke persoonlijkheid die met een goede balans tussen efficient dirigeren en ruimte geven - waarin de koorleden hun weg kunnen vinden - een fijne ontspannen koorsfeer weet te creëren. Daarnaast is ze er ook in geslaagd om door middel van ademhalingsoefeningen en aanwijzingen voor de lichaamshouding in korte tijd het koor beter te laten leren zingen. Wie ook zin heeft om mee te zingen.
We repeteren om de twee weken op maandagavond dus je kunt de data 2, 16 en 30 maart alvast noteren. De datum voor de uitvoering staat nog niet vast maar dat die er komt is zeker! Voor wie nu alvast wil kijken en luisteren: op sjefstek.blogspot.com staat een korte filmimpressie van een repetitie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten