Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

maandag 8 november 2010

Eres tu

We gaan even terug naar de tijd van onze eerste jeugd. In 1973 vond in Luxemburg het Eurovisie Songfestival plaats. Winnaar was Anne-Marie David voor Luxemburg met "Tu te reconnâitras" Voor Nederland trad Ben Cramer in het strijdperk met "De oude muzikant". Hij werd 14de (van de 17) met 69 punten.
De Spaanse formatie Mocedades werd tweede met 125 punten, vier minder dan de winnaar. Om het geheugen op te frissen en de uitspraak te oefenen kun je hier de uitvoering uit 1973 bekijken en beluisteren.
Voor wat betreft de uitspraak even letten op de volgende drie punten:
  • Verano: Vaak wordt gezegd dat de V in het Spaans wordt uitgesproken als een B. Meestal klopt dat wel maar Nederlanders hebben een plof-B waarbij we de mond breed maken en dat is dus niet de bedoeling. Wanneer je de lippen tuit alsof je een F gaat uitspreken maar de klank B vormt komt het resultaat aardig in de buurt van correct Spaans
  • Como mi poema: het accent ligt op mo: Como mi poema.
  • Como mi horizonte: het accent ligt op mo: Como mi horizonte.
Veel plezier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten