Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

maandag 20 april 2015

Edith Piaf la vie en rose 1954

"La Vie en rose" zou men wel kunnen bestempelen als een chanson de signature van de Franse chansonnière Édith Piaf.Piaf bracht het lied uit in 1946. De tekst was van Piaf zelf, en de muziek was van "Louiguy" (Louis Gugliemi). In de periode van optimisme zo kort na de Tweede Wereldoorlog groeide het lied uit tot een publiekslieveling. En dat is tot op heden nog steeds het geval. Zo is het nummer jaar in jaar uit te vinden in de Radio 2 Top2000 met als hoogste positie nr 778 in 2002 en als llaagste nr 1480 in 2014.

Van het lied bestaan verscheidene covers zoals van de Jamaicaanse Grace Jones uit 1977. In Nederland werd het in 2005 uitgebracht door Wende Snijders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten