Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

dinsdag 15 november 2011

Close to you - Barbra & Burt

We hebben al heel lang een prachtig lied in onze zangbundel maar het komt er maar niet van dat we het ook zingen. Het gaat om het lied (They want to be) close to you. Het is geschreven door Burt Bacharach die zonder overdrijving een Great American Songbook zou kunnen vullen. Bacharach werd geboren in 1928 in Kansas City Missouri en studeerde muziek aan McGill-universiteit en Mannes School of Music. Hij kreeg onder meer les van Darius Milhaud en - hoorde ik hem ooit op tv vertellen - toen hij een compositie aan Milhaud moest laten horen verontschuldigde hij zich verlegen omdat het tweede deel van zijn werkstuk wel erg mainstream was. Hij werd meteen terecht gewezen door Milhaud met de woorden: "Jongeman, beloof me dat je je nooit zult schamen als de mensen je muziek mee kunnen fluiten". And the rest is history…

Close to you is vooral bekend geworden in de uitvoering van de Carpenters en ik kan me voorstellen dat de herinnering aan die vreselijke Carpenters je wellicht een beetje terughoudend maakt om Close to you te gaan zingen. Ik hoop dat ik met deze prachtige uitvoering van Barbra & Burt flink wat mensen over de streep kan trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten