Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

dinsdag 15 november 2011

Lo Yisa Goi

Een oud Hebreeuws liedje met een vredesboodschap gebaseerd op een tekst van Jesaja. Met name in de Amerikaanse zangtraditie is het lied vaak vertaald en is er ook tekst aan toegevoegd. En omdat de tekst vaak niet netjes in de pas loopt met de melodie wordt die melodie ook nogal eens gewijzigd. Op internet is een heleboel achtergrondinformatie te vinden maar ik bespaar jullie de moeite om mijn versie daarvan te lezen. De echte liefhebber kan gewoon googelen op de titel van het leiden er zal zich een mer à boire voor je uitspreiden.
Ik heb wel een mooie versie van het lied gevonden die heel dicht staat bij wat wij zingen. Het is een uitvoering van de zangeres Libana van haar album "Fire Within". Wel wat weinig actie in de clip maar de uitvoering maakt het dubbel en dwars de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten