Welkom


Welkom op het weblog van het Bolsterkoor.
Het Bolsterkoor is een gezelligheidskoor dat tweewekelijks onder leiding van onze dirigente Ursula Rensen zingt.
Het repertoire is erg gevarieerd: van eenvoudige liedjes die iedereen bij wijze van spreken meteen kan meezingen tot de Gouwe Ouwe uit de popmuziek en wereldmuziek die (soms behoorlijk) meer repetitietijd vergt.
Het doel van deze website is niet alleen de buitenwereld mee te laten genieten van het wel en wee van ons koor maar vooral de leden van het koor op de hoogte te houden van repetitietijden, wijzigingen, komende uitvoeringen, terugkijken op vorige uitvoeringen en via Youtubefilmpjes te laten genieten van hoe anderen met ons repertoire omgaan.
We willen het weblog regelmatig updaten dus kom binnenkort nog maar eens terug

dinsdag 15 november 2011

Mamma Mia

Mamma Mia is een nummer van de Zweedse groep Abba die nadat ze in 1974 het Eurovisie Songfestival wonnen met het nummer Waterloo in Europa hit na hit begonnen te scoren. De wereldwijde doorbraak kwam eind 1975 tot stand met Mamma Mia. Het nummer kwam op 6 december 1975 binnen in de Nederlandse Top40 waar het 7 weken zou blijven staan met als hoogste positie een 13de plaats.
Begin jaren 80 liep n iet alleen de belangstelling van het platenkopende publiek terug maar was er ook sprake van een creatieve impasse waarna de groep in 1983 besloot een pauze in te lassen die later definitief bleek te zijn. In 1992 was er echter een revival met het verzamelalbum ABBA Gold dat het bestverkochte album ooit zou zijn. Sindsdien is de muziek van ABBA onveranderlijk populair gebleven. Zo valt Mamma Mia nog elk jaar te beluisteren in de middenmoot van de Top2000 van radio2 met plek 331 in 2010 als hoogste notering.

In 1999 kwam het zelfs tot een musical met de naam Mamma Mia! met première in Londen. In de periode 2003 - 2006 draaide de musical met in de hofdrol Simone Kleinsma ook in Nederland. In het seizoen 2009-2010 toerde de musical nogmaals in ons land met een nieuwe cast en met Lone van Roosendaal in de hoofdrol die in voorgaande uitvoeringen nog als understudy voor Simone Kleinsma fungeerde.
In 2008 volgde nog de film Mamma Mia! met een hoofdrol voor Meryl Streep. Zij speelt de rol van Donna die jaren geleden gelijktijdige relaties had met drie mannen. Nu haar dochter gaat trouwen wil ze graag gaar vader er bij hebben, maar ja, wie is dat dan. Buiten medeweten van haar moeder besluit ze alle drie de vaders uit te nodigen wat tot allerlei vermakelijke complicaties leidt. De sfeer van het door Meryl Streep gezongen lied past daar uitstekend bij.


Toegift: Een van de leukste scenes in de film vind ik die waarin Donna zich op het toilet heeft opgesloten en haar vriendinnen haar weer proberen op te beuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten